Endurance training bij CrossFit Apeldoorn

Endurance training bij CrossFit Apeldoorn
Nieuw! Endurance training bij Crossfit Apeldoorn. Waarom is deze vorm van trainen zo belangrijk?

Sinds kort staat de Endurance training bij CrossFit Apeldoorn op het lesrooster. Deze training wordt gegeven op maandagavond om 19:30 uur. In deze blog leggen we uit waarom de Endurance training zo goed voor je is. We geven je een beeld van hoe de trainingen eruit zien en vertellen we je over onze special coach die één keer per maand de training verzorgd.

 

Special coach Gert-Jan Wassink

Gert-Jan Wassink is onze Nederlandse trots als het gaat om lange afstandslopen. Hij heeft dan ook de ambitie om op de Olympische Spelen van Tokyo te staan in 2020. Hij loopt 21,1 km in 1 uur en 4 minuten en de marathon in 2 uur en 17 minuten. Dat is heel hard en voor diegene die wel eens op een lopende band hebben gestaan…Zet hem maar op 18 of 19 km per uur en probeer dit ruim 2 uur vol te houden.

Gert-Jan is enorm gepassioneerd over zijn sport. Daarnaast heeft hij heeft het overbrengen van de technische vaardigheden verheven tot een ware kunst! Diegene die al een les van hem hebben ervaren weten precies wat ik hiermee bedoel. Hardlopen onder leiding van Gert-Jan is leuk! Hartstikke leuk! En misschien nog wel belangrijker hartstikke leerzaam. Gert-Jan zal je leren hoe je efficiënt moet lopen. Hierdoor verbruik je geen onnodige energie. Die je dan weer voor andere dingen kunt gebruiken tijdens bijvoorbeeld je workout.

 

Deelname ook mogelijk voor niet leden.

Door te lopen met de juiste techniek verklein je ook de kans op blessures. Elke maand geven we op de Facebook pagina in de closed member group aan op welke dag in de maand hij de Endurance training bij CrossFit Apeldoorn verzorgt. Deze les is overigens ook voor niet leden toegankelijk en kost €10,- per persoon. Je begrijpt wel dat we enorm trots zijn dat we samenwerken met een specialist als Gert-Jan, die op deze manier zijn bijdrage levert aan de kwaliteit die CrossFit Apeldoorn te bieden heeft.

 

Hardlopen, roeien en fietsen; omhoog met die hartslag!

De andere trainingen zullen door Bastiaan worden gegeven. Tijdens deze training wordt met name de techniek van het roeien behandeld. Het grootste gedeelte van de training zal bestaan uit conditie training. Hierbij komen alle mono-structurele bewegingen zoals hardlopen, roeien, fietsen, single/double unders, etc aan bod. De trainingen kenmerken zich net als de gewone CrossFit trainingen in variatie en hoge intensiteit. Elke training zullen andere energie systemen worden geprikkeld. We werken veel met intervaltrainingen waardoor je op een wat hogere intensiteit kunt trainen. Het voordeel daarvan is dat je spierkracht behoudt en dat je conditie toch verbeterd. Dit zal je enorm helpen om betere prestaties te leveren tijdens de CrossFit trainingen.

 

Met Endurance training boek je resultaat!

Eén dag in de week werken Mathijs en Bastiaan een dergelijke training af en de resultaten liegen er niet om. Sinds Orla deze trainingsvorm heeft geïmplementeerd in hun trainingen is hun uithoudingsvermogen enorm toegenomen. Dit komt tot uiting in zowel een CrossFit workout als in een conditionele workout. Zoals bijvoorbeeld tijdens de afgelopen Lowlands Throwdown. Hier moesten de atleten zo snel mogelijk 3 km moesten fietsen, 2 km roeien en weer 3 km moesten fietsen. Beiden scoorden hier enorm sterk!

De Endurance training bij CrossFit Apeldoorn is een must voor iedereen die zijn (CrossFit)conditie en looptechniek naar een hoger niveau wil tillen!