CrossFit WOD's

Dagelijkse WOD is geschikt voor iedereen. Jong of oud, ervaren of beginner. De WOD is te schalen naar ieder zijn niveau zodat er toch intensief maar vooral veilig getraind kan worden. De WOD’s worden in kleine groepen uitgevoerd onder de begeleiding van ervaren trainers.

WEIGHTLIFTING

Gewichtheffen wordt in CrossFit gebruikt omdat het een enorm effectieve manier is om kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit en vooral explosiviteit te trainen. Omdat de bewegingen technisch erg moeilijk zijn, zal flexibiliteit ook erg belangrijk zijn. Bijna elke sporter heeft wel baat bij gewichtheffen en dat is ook de reden dat het veel gebruikt wordt in CrossFit.

CrossFit Kids & Teens

Voor kinderen bieden wij specifieke CrossFit kids lessen aan die verzorgd worden door coaches gecertificeerd als CrossFit Kids Coach. Onze kids les is een CrossFit programma speciaal ontworpen voor kinderen en de specifieke ontwikkelingsbehoeften van kinderen. Het laat kinderen meer bewegen, zelfvertrouwen opbouwen, leren samen werken door teamwork en heel veel plezier hebben!

Endurance training

Endurance trainingen zijn bedoelt voor het verbeteren van je conditie. Hierbij komen alle mono-structurele bewegingen zoals hardlopen, roeien, fietsen, etc aan bod. De trainingen kenmerken zich net als de gewone CrossFit trainingen in variatie en hoge intensiteit. Elke training zullen andere energie systemen worden geprikkeld.

Gymnastics

Tijdens deze lessen wordt er gewerkt aan de gymnastics skills. Er is veel aandacht voor de basics en vanuit daar zullen er higher skills worden getraind. Deze training is voor iedereen die zich hierin wil verbeteren.

Strongman Training

Farmer carries, sled push/pull, sandbag carries, stone to shoulder, bench press, strict pull ups zullen de rode draad zijn en zijn een uitstekende
aanvulling op het verbeteren van je kracht.

Personal Training

Persoonlijke training is een één-op-één training met je coach. Het is persoonlijk voor de atleet, omdat we aan hun specifieke doelen en behoeften zullen werken. We zullen samen focussen op uw sterke punten en werken aan uw zwakke punten. Je doelen kunnen van alles zijn, van gewichtsverlies tot een maximale deadlift of zelfs gewoon een gezondere levensstijl.

Voeding

Naast dat bewegen belangrijk is om je lichaam fit en sterk te maken/behouden, is voeding de basis om je fysieke doelen te behalen. Wij kunnen je helpen naar een leefstijl waarin je juiste keuzes maakt op het gebied van voeding en extra overgewicht kwijt raakt zonder dat je het gevoel hebt dat je een dieet volgt. Onze focus ligt er dan ook op dat je lekker en voldoende eet, begrijpt wat voeding doet met je lichaam en het positieve effect van de juiste voeding ervaart.

Online Program

Het doel van deze programmering is om mensen een uitgebalanceerd programma te geven zodat ze langdurig CrossFit kunnen blijven doen. Door een goed doordacht, uitgebalanceerd programma kan de kans op blessures en overtraining worden verlaagd. De basis beheersen, hard werken en onderweg genieten van het proces is wat we willen bereiken met ons programma.

Er wordt gebruik gemaakt van een online platform waarin de trainingsprogramma’s gepubliceerd worden. Lees meer over dit onderwerp op de CFA Program website.