Belgian Throwdown

Belgian Throwdown met drie atleten van CrossFit Apeldoorn.

In het weekend van 10 t/m 12 augustus vond de Belgian Throwdown plaats. Een grote delegatie van CrossFit Apeldoorn reisde af naar Brussel om daar Ilias, Chris en Bastiaan te supporten. Zij hadden zich in mei geplaatst tijdens de qualifiers. Ilias en Chris deden als team mee en Bastiaan zat in de Master  categorie.

Belgian Throwdown

De Belgian Throwdown is een groot internationaal CrossFit event. Atleten vanuit heel Europa doen mee. De atleten werden over drie dagen getest met uiteenlopende workouts zoals een obstacle course, een zwemworkout en uiteraard traditioneel CrossFit. Het niveau was hoog en na twee dagen stonden Chris en Ilias een paar plekken verwijderd van de top 10. Bastiaan stond 2e met een behoorlijk achterstand op de nummer 1 die afkomstig was uit Rusland.

De laatste dag werd er keihard geknokt! Er mag wel gezegd worden dat CrossFit Apeldoorn de grootste en luidruchtigste fanbase bij zich had.

 

Zij waren daar niet voor niets want Ilias en Chris werkten zich na 2 workouts knap omhoog op het leaderboard. Maar ze kwamen net een paar punten te kort om in de top 10 te eindigen, waardoor ze waren uitgesloten van de finale workout. Bastiaan deed wat hij moest doen door de eerste twee workouts te winnen en daarmee nam hij de leiding van de Rus over. In een zinderende finale hield Bastiaan het hoofd cool en liet de Rus achter zich. Daarmee wist hij de Belgian Throwdown op zijn naam te zetten.
We kijken terug op een geweldig weekend van sportieve prestaties. En wat zijn we enorm trots en blij
met zo een trouwe en loyale community.

Bastiaan: “de meegereisde community gaf mij de kracht en energie om de laatste dag nog alles uit de
kast te halen!”