Het belang van goede voeding | De ervaring van Anel

Het belang van goede voeding

Het belang van goede voeding en de 100 dagen food challenge

Naast dat bewegen belangrijk is om je lichaam fit en sterk te maken/behouden, is voeding de basis om je fysieke doelen te behalen. Wij kunnen je helpen naar een leefstijl waarin je juiste keuzes maakt op het gebied van voeding en extra overgewicht kwijt raakt zonder dat je het gevoel hebt dat je een dieet volgt. Onze focus ligt er dan ook op dat je lekker en voldoende eet en daarnaast begrijpt wat voeding doet met je lichaam en het positieve effect van de juiste voeding ervaart. Dit doen we o.a. met de 100 dagen food challenge. Hieronder lees je persoonlijke ervaring van onze member Anel.

Anel vertelt:

Laat mij beginnen met een beetje context: In december 2014 werd ik plotseling ziek. Een zware tijd voor mij en mijn familie. Ondanks dat namen we in 2016 de grote stap om 1 van de topitems van onze bucketlist te vervullen: het bouwen van ons eigen huis. Vooruitkijken in een donkere tijd was wat ons licht bracht.
Ons oude huis werd snel verkocht en we zouden een jaar moeten overbruggen in een huurwoning. Twee keer verhuizen in een jaar tijd was niet iets waar ik naar uitzag, maar ik had het er voor over.

En toen….toen bleek dat onze nieuwe achterburen goud waard waren! Onze achtertuin grensde namelijk aan die van Bastiaan en Orla, eigenaren van CrossFit Apeldoorn. Hun zoon Pierre en onze jongens werden al snel goede vrienden. Het kon dan ook haast niet anders dat het CrossFitvirus over zou slaan. Soms gebeuren er dingen in je leven die je niet ziet aankomen, waar je zelfs een beetje bang voor bent, maar die zo goed voor je zijn!

Langzaamaan merkte ik wat vooruitgang. Conditioneel was het erg zwaar, maar qua kracht maakte ik stappen. Toen kwam de 100 dagen food challenge. Ontzettend heb ik getwijfeld, want ik was al met zoveel bezig (familie, werken, sporten, ziekenhuis in, ziekenhuis uit). Had ik hier nog energie voor?
Ik ben zoooo blij dat ik het toch gedaan heb!

Blij met wat het heeft gebracht.

Wat heeft het mij gebracht? Weer een deel van mijn leven terug! De rust waar iedereen het over heeft bemerk ik ook. Dacht ik dat het energie zou kosten? Niets is minder waar. Het levert juist energie op. Slapen heb ik nooit moeite mee gehad, maar inderdaad slaap ook ik rustiger nu.
Het plan geeft mij houvast en maakt dat ik gemakkelijker keuzes kan vanuit mijn lijf/hart kan maken i.p.v. uit mijn hoofd: ik neem iets wel of niet omdat ik dat wil, niet omdat het wel of niet mag. Daarin merk ik de grootste verandering. Het is dus ook niet dat ik mijzelf dingen ontzeg (zoals dat vroeger voelde als ik aan de lijn deed). Nee, ik gun het mijzelf om goede dingen tot mij te nemen. Dat ben ik waard. En wat is mijn lijf daar blij mee!

Afvallen is een mooie bijkomstigheid en het feit dat ik 10 kilo kwijt ben helpt natuurlijk, maar was nooit het doel. Ik weet ook niet wat ik weeg. Ik had sinds het begin van mijn ziekte de weegschaal afgezworen. Nu voor deze challenge was het een grote stap om er weer op te gaan staan. Daarom een concessie gedaan; ik ga er op staan, met mijn ogen dicht, mijn man Ruud kijkt en appt dit naar Bastiaan. Het enige wat ik weet is wat er af (of bij) is. Na deze challenge hoeft dat ook niet meer. De weegschaal vind ik achterhaalt en kortzichtig. Ik kijk wel naar mijn broeken om te zien hoe het er voor staat. Maar nog belangrijker; hoe ik mij voel.

De vele complimenten die ik de afgelopen 100 dagen heb mogen krijgen waren hartverwarmend! De steun onmisbaar. Ik wil zo door blijven gaan. Het is geen optie. Ik wil weer gezond zijn en daar heb ik ALLES voor over. Mijn gezin en ik verdienen dat. Heel langzaamaan merk ik dat het de goede kant op gaat. Deze maand weer door de mallemolen en hoop dat ik dat de dokteren mijn positieve gevoel gaan bevestigen.
Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik mijn lijf is sterker ga maken dan de ziekte. Ik kan nu zeggen dat ik denk dat dat gelukt is. Dat moet! Het belang van goede voeding is hierin zo groot.

Bedankt alle lieve mensen die mij steunen, maar vooral bedankt lieve Ruud. Voor alles wat je voor mij doet en hoe je mij al 21 jaar (door ziekte en gezondheid) steunt.
Dat is echte liefde: I love you ❤️ Forever Together ❤️

Liefs, Anel

Meer lezen over de 100 Dagen Foodchallenge? Lees hier de ervaring van Vera!