Obstacle run | Peter Evers loopt WK Spartan Trifecta

obstacle run

Obstacle run; van hobby naar WK deelname

Sinds een aantal jaar loop ik regelmatig een obstacle run voor de lol en ben ik mijn grenzen steeds meer gaan verleggen. Dat resulteerde afgelopen juni in het Spartan Trifecta weekend in Morzine. Een Trifecta weekend betekend 3 afstanden in 2 dagen van in totaal ongeveer 50km en 4000 hoogtemeters. Ik heb deze uitgelopen en eenmaal thuis kreeg ik een mail dat ik me gekwalificeerd had voor het WK in Sparta, Griekenland.

Ik had toen nog vier maanden om me voor te bereiden hierop. Gelukkig begon Orla met de strongmantraining in september en Bastiaan met de endurance. Dit was een mooie toevoeging op mijn trainingsschema. Mijn schema bestond vooral uit hardlopen( +/- 40km p/w) en 2x per week crossfit.

 

Pittige eerste dag met goed resultaat

Het eerste weekend van november was het zover, onderweg naar Sparta. Zaterdagochtend begon ik met een obstacle run 18km en 30+ obstakels. Het was 18km door rivieren, modder en boomgaarden. Na 2 uur en 15 min kwam ik binnen. Gelukkig stond Nicole klaar met drinken en cooling gel, ik had 2,5 uur om te herstellen. Daarna stond de korte afstand van 9km en 25+ obstakels op het programma. Hier was ik in 1 uur en 7min klaar mee. Na de eerste dag stond ik 14e in mijn klasse en dat had ik niet verwacht. Maar mijn benen voelden echt slecht door een blessure aan mijn hamstring. Nicole is druk in de weer geweest met haar cooling gels en foam rollers.

 

Profijt van de strongman trainingen

Toen ik zondagochtend op stond voelde mijn been behoorlijk goed, ik wilde mijn 14e plaats natuurlijk wel verdedigen. De laatste en tevens de langste afstand bestond uit 45 obstakels in 31 kilometer, afzien dus! Hier kwamen de trainingen van Orla van pas! Een kleine opsomming van de onderdelen: tire flips, tire drag and pull, sled drag, bucket carry, chain carry, atlas stone carry and burpees en als toetje een sandbag carry van 1100m bergop. Elk niet gehaalde obstakel betekende 30 strafburpees, gelukkig heb ik er maar 150 over het weekend hoeven doen. Na 4 uur en 37 min ben ik gefinisht en bleek ik gestegen te zijn naar de 10e plek van de 1250 deelnemers in mijn klasse! Daar was ik heel blij mee natuurlijk.

En nu? Herstellen en dan mijn volgende doel stellen. Iedereen wil ik graag bedanken voor hun support en interesse. Dat heeft me echt geholpen!